Agathadag 2018 vol mooie momenten

17 februari 2018 - 10:00

Agathadag 2018 is mooi verlopen. Met twee jubilarissen en een installatie van een nieuw aspirant lid was het een dag waar lange staat van dienst en jonge aanwas getuigen van een gilde met toekomst en leden in alle leeftijd klassen. De jubilarissen Ton Klaus 25 jaar en Johan Wijfelaars 12.5 jaar werden toegesproken door Baas Deken Henry Gerlings waarna hun partners de Agatha speld geschonken door het gilde op mochten spelden. De dames kregen vervolgens een boeket aangeboden.
Na deze huldiging werd buiten door kapitein Henk Guitjens onder de schutsboom Stef als aspirant lid geïnstalleerd. Door de oudste actieve vendelier Sjack van Weert werd Stef een vaandel overhandigd. Sjack zal Stef de grondbeginselen van het vendelen bijbrengen, zoals hij dat bij de meeste vendeliers in het verleden ook gedaan heeft.

Ook bood Koning Rinie Bierings op deze dag haar Koningsschild aan, aan het gilde. Als eerste vrouwelijke Koning toonde zij het schild dat met veel symboliek weergeeft wat Rinie tot de gilde zuster gemaakt heeft die zij nu is. Rinie lichte de keuzes en uitbeeldingen op haar schild toe en liet het vervolgens vol trots zien aan de aanwezigen.

’s Avonds was er een feestavond die begon met een heerlijke etentje zgn “grillen op locatie”. Allerlei kipgerechten waren er in overvloed. Met een kleine 50 personen werd hier aan deelgenomen.

Na het eten volgde er een optreden van het cabaretduo van  Turbo Toos en Super Stien. Twee dames die met hun act de lachspieren zeker los kregen. Na dit vermaak werd er gezellig nagekletst en met een hapje en drankje de avond verder vol gemaakt.