Nieuwe Koning tijdens kermis 2023

14 augustus 2023 - 11:50

Tijdens kermismaandag werden er bij het Gilde van Sint Agatha gestreden om het koning schap dat drie jaar behelst. Om 10.30uur togen de gilde leden samen met de wethouders Jan de Bruin en Maaike van Breugel van de gemeente Heeze-Leende naar het schietterrein gelegen naast het gildehuis achter de Hooizolder aan de Kapelstraat. Het terrein dat het gilde gebruikt tezamen met vriendenkring Hopeloos lag er keurig bij dankzij de samenwerking van het gilde en de wagenbouwers groep.

De zittende koning Karel Bennenbroek die zich in 2020 tot koning schoot verdedigde zijn titel maar zag dat Robert Heesakkers zijn opvolger werd. Na 75 schoten haalde Robert namelijk het laatste stukje hout naar beneden en mag hij de komende drie jaar de koningsmantel dragen.
Na het schieten was het tijd voor de koffietafel.

Om 13.45uur maakte het Sint Jorisgilde haar opwachting bij het gildehuis en bracht een vendelhulde aan de nieuwe koning. Na het vendelen en de felicitaties bood de nieuwe koning de gildebroeders en gildezuster van het Sint Joris gilde een consumptie aan.
Tijdens het middag programma werd de nieuwe koning op de adressen waar de gildes gezamenlijk een vendelgroet brachten voorgesteld en gefeliciteerd door de aanwezigen.

Een mooi verlopen kermismaandag met een feestelijk tintje en een nieuwe koning eindigde op de Rul. Hier werd achter de “Rulsehoeve” van de familie Heeakkers gevendeld voor de nieuwe koning. Onder toeziend oog van zijn gezin en de vele aanwezige familieleden en buurtgenoten. Voor de inwendige mens was goed gezorgd en de dorst na deze warme dag kon worden gelest.

https://heeze-leende24.nl/home/artikelen/artikel/92697/Robert-Heesakkers-nieuwe-Koning-bij-St-Agatha-Gilde-Heeze

https://mijnheeze.nl/nieuws/nieuwe-koning-gilde-sint-agatha-bekend/