Geslaagde kringgildedag 2017 rondom Evoluon

6 juni 2017 - 22:22

Na warm gelopen te hebben tijdens het jeugdtoernooi in Budel vorig weekend was dit weekend de grote gildedag van kring Kempenland. Deze vond plaats bij het Evoluon in Eindhoven. Een prachtige locatie voor dit evenement. Er zijn dan ook veel mooie plaatjes geschoten met dit bijzondere gebouw als decor voor de strijdende gildebroeders en zusters tijdens de wedstrijden.

Van het gilde van Sint Agatha uit Heeze namen we deel aan de optocht en deed de jeugd mee aan de wedstrijden waaronder trommen, vendelen en bazuinblazen en een extra “nieuwe” categorie: laserschieten.

Bij de optocht werd het naambord van het gilde gedragen door een nieuw aspirant lid. Mooi in het gilde uniform liep Stef van 5 jaar voorop.

Bij de vendel wedstrijden wist Bart Heesakkers de tweede prijs te behalen in de klasse C. Een mooie prestatie gezien het groot aantal deelnemers in deze klasse.

Mark Heesakkers behaalde als bazuinblazer de 1ste prijs in de leeftijdscategorie t/m 12 jaar. Hij werd begeleidt door Lars Heesakkers op de trom.

Van de overige jeugdige deelnemers bleken Lars Heesakkers en Jens Peperkamp goede schutters te zijn. Lars wist de 1e en Jens de 3e prijs in de wacht te slepen.